Tarçınlı Rulo Çörek (Cinnamon Rolls)

Felaket

New member
Tarçınlı Rulo Çörek (Cinnamon Rolls) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 100 gram tereyağı yahut margarin (Oda ısısı)
  • Aldığı kadar un
İç harcı için;

  • 1 çay bardağı 1 parmak eksik toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı silme toz tarçın
  • 50 gram tereyağı oda ısısı (Hamura sürülecek)
Peynir sos için;

  • 150 gram labne peyniri
  • 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
Tarçınlı Rulo Çörek (Cinnamon Rolls) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamur için materyalleri kaba koyup yoğuralım yumuşak ele yapışmayan hamur olacak üzerini streçleyip, 1 saat mayalandıralım.
  2. hafifçe unla dikdörgen halinde hamuru açalım üzerine yumuşamış tereyağ sürelim başka kaba toz tarçını ve şekeri karıştıralım, sürdüğümüz tereyağının üzerlerine serpelim, rulo formu verelim.
  3. Hamuru ve bıçakla 2 parmak kalınlığında keselim kare borcama yağlı kağıt serilmiş kaba dizelim. Üzerini bez örtüp 15 dk dinlendirelim.
  4. hemen sonrasındada 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat kadar üzeri kızarana kadar pişirelim. Piştikten daha sonra fırından alalım üzerini kapatmıyoruz.
  5. Ardından kaba labneyi ve pudra şekeri koyup, yeterlice çırpalım çöreğin üzerlerine fırça sayesinde sürelim afiyet olsun????????.
Tarçınlı Rulo Çörek (Cinnamon Rolls) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst