Tapınak Mütevelli Heyeti DK Shivakumar'ın 'Kara Büyü' Ritüeli İddiasıyla İlgili

YaratıcıKalem

Active member
DK Shivakumar, ritüelin arkasında Karnatakalı politikacıların olduğunu iddia etti. (DOSYA)

Bangalor:

Karnataka Başbakan Yardımcısı'nın siyasi muhaliflerin Rajarajeshwari tapınağı yakınında kendisine ve Başbakan Siddaramaiah'a karşı 'kara büyü' ritüeli gerçekleştirdiğini söylemesinin ardından Kerala'daki bir tapınağın mütevelli heyeti, DK Shivakumar'ın ifadesinin yanlış olduğunu söyledi.

Devasthanam mütevelli heyeti Madhavan, “Rarajeshwari tapınağında böyle bir puja yapılıyor… Böyle bir faaliyet olup olmadığını biliyorduk ama yine de kontrol ettik” dedi.

Bay Shivakumar gazetecilerle konuşurken, tapınağın yakınındaki izole bir yerde “aghoriler” tarafından yagya'nın (özel ibadet) yürütüldüğüne dair güvenilir bilgiye sahip olduğunu söyledi. “Ritüel devam ediyor ve bana, yani Başbakana karşı ve Kongre hükümetini istikrarsızlaştırmak için yürütülüyor” diye yineledi.

Ayrıca kara büyü için 21 kırmızı keçi, 3 manda, 21 kara koyun ve 5 domuzun kurban edildiğini iddia etti.

Ancak kayyım, keçi ve mandaların kurban edildiği tapınağın yakınında böyle bir şeyin bulunmadığını söyledi.

Bakanın açıklamasını “hayal kırıklığı” olarak nitelendirerek, “tapınağın bu duruma sürüklenmesine karşı olduğunu” ifade etti. “Burada böyle bir puja gerçekleşmiyor. Sadece Brahman pujası yapılıyor. Söylemek istediğimiz tek şey bu” diye ekledi.

BJP veya JD-S liderlerinin bu ritüeli gerçekleştirip gerçekleştirmediği sorulduğunda Bay Shivakumar, bundan Karnataka'daki politikacıların sorumlu olduğunu savundu. “Bu ritüeli kimin yaptığını biliyorum. Bırakın çabalarına devam etsinler, ben uğraşmıyorum. Bu onların inanç sistemlerine kalmış. Onların zarar verme çabalarına ve deneylerine rağmen inandığım güç beni koruyacaktır.” söz konusu.

“Her gün işe gitmeden önce bir dakika boyunca Tanrı'ya dua ediyorum” diye ekledi.

Kampanyası Kongre ile BJP arasında yüksek oktanlı bir mücadelenin yaşandığı Karnataka'daki seçimler, 26 Nisan ve 7 Mayıs'ta iki aşamada gerçekleştirildi; 28 sandalyeyle, beş sandalye Planlanmış Kastlara ve iki sandalye Planlanmış Kabilelere ayrıldı.