Tahinli Çörek

Felaket

New member
Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 1 su bardağı su (ılık)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağı
  • 1 yumurta
  • 1 paket inst.maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un
  • İç malzemesi
  • Tahin
  • Şeker
  • İsteğe bağlı ceviz
Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Süt,su, sıvı yağ, yumurta akı şeker ve maya birinci vakit içinderda kaba alınır karıştırılır akabinde un kademeli biçimde eklenir tuz ile yoğrulur yarım 15 dk dinlendirilir.
  2. Kabaran hamur 15 bezeye alınır ve el ile açılır.
  3. Üzerine tahin ve şeker eklenip dilediğiniz form verilip on mayalandirma yapılır ve yumurta sarısı sürülüp 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirilir.
Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst