Suyla Yapılan Fofidik Rulo Poğaça Tanımı

Felaket

New member
Suyla Yapılan Fofidik Rulo Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6,5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta (sarıları üzerlerine sürülecek)
İç gereci:

  • Yeterince beyaz peynir
Üzeri için:

  • Susam yahut çörek otu
Suyla Yapılan Fofidik Rulo Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Uygun bir kaba un elenir maya ,tuz katıp harmanlanır.
  2. Ortası açılıp sıvı yağ, ılık su ek edilip yoğurulur.
  3. Hamur kulak göğsünden bi tık yumuşak olmalıdır.
  4. Yarım saat mayalanmaya bırakılır.
  5. Mayalanan hamur un serpilmiş tezgaha alınıp havası alınır toparlanır.
  6. Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır.
  7. Benim toplamda 26 beze çıktı.
  8. Bezelerin her biri merdaneyle açılıp fotoğraftaki üzere rendelenmiş beyaz peynir konur rulo yapılır.
  9. Yağlanmış tepsiye yerleştirilir, 15 dk tepsi mayası yaptırılır üzerlerine yumurta sarısı sürülüp dileğe bakılırsa çörek otu susam sepelenir.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarlı denetimli kızarana kadar pişirilir.
Not: yumurta kokusu olmaması için sarısına bir çimdik tuz atıp güzelce çırpılır.

Deneyenlere afiyet olsun. ????.

Suyla Yapılan Fofidik Rulo Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst