Susamlı Pişi

Felaket

New member
Susamlı Pişi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un (Yumuşak hamur olacak)
  • Susam
Pişirmek için;

  • Sıvı yağ
Susamlı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda maya ve ılık suyu karıştıralım.
  2. ondan sonrasında şeker, tuz ve süt ekleyelim karıştıralım.
  3. Yavaş yavaş un ek edelim ve yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. 1 saat kadar mayalandıktan daha sonra küçük bezelere alalım.
  5. Ortasını su şişesi kapağı ile delelim ve susama bulayıp, ısıtılmış sıvı yağ da kızartalım afiyet olsun.
Susamlı Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst