Felaket
New member
Susamlı Peynirli Dereotlu Küçük Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 250 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta akı
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım demet dereotu
- 1 kase lor peyniri
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam (Dilerseniz çörekotu da serpebilirsiniz )
Not EkleTarifi Yazdır
- Temiz bir kaba tereyağı sıvı yağ tuz dereotu ve yumurta akını alıp, güzelce karıştırıyoruz.
- ondan sonrasında unu ve kabartma tozunu denetimli bir biçimde ekliyoruz. Ele yapışmayan hamur kıvamına gelene kadar yoğurup, minik modüller kopartıyoruz.
- Ortasına lor peyniri koyup yuvarlıyoruz.
- Tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürüp, susam döküyoruz.
- 180 derece fırında yaklaşık 30 dk üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.