Sulu Börek (Kıymalı Ve Peynirli)

Felaket

New member
Sulu Börek (Kıymalı Ve Peynirli) Tanımı İçin Gereçler

  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • Su
İçi için

  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 3 dış sarımsak
  • Kırmızı biber
  • Pul biber
  • Reyhan
  • Tuz
Peynirli iç için

  • Köy peyniri
  • Maydanoz
Üzerine

  • Sarımsaklı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı nane
Sulu Börek (Kıymalı Ve Peynirli) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle kıymayı tereyağı ile tavaya alıp kavuruyoruz ince doğranmış soğan ve sarımsağı da ekleyip kavuruyoruz. Üzerine baharatlarını da ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  2. daha sonra orta sertlikte bir hamur yoğuruyoruz. 20 dakika kadar dinlendiriyorum. Hamuru oklava sayesinde ince bir biçimde açarak çay bardağı ile yuvarlaklar kesiyoruz soğuyan iç materyalini koyarak d halinde kapatıyoruz. Ben bir kısmını da peynirli yaptım o da hoş oluyor.
  3. Kaynayan suda böreklerimizi haşlıyoruz. Haşlanan böbreklerin üzerine sarımsaklı yoğurt onun üzerine de tereyağı ile kırmızı biber ve nane yakarak gezdiriyoruz.
  4. Peynirli yaptıklarıma yoğurt gezdirmiyorum yalnızca tereyağı ve biber gezdiriyorum denemenizi tavsiye ederim.
Sulu Börek (Kıymalı Ve Peynirli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst