Süt Ekmeği

Felaket

New member
Süt Ekmeği Tanımı İçin Materyaller

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • Yarım su bardağı eritilmiş margarin (100 gr)
  • Yarım su bardağı toz şeker (80 gr)
  • 1 yemek kaşığı kuru maya (10 gr)
  • 2 adet yumurta (bir adedinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu (3 gr)
  • 1 yemek kaşığı sirke (10 ml)
  • 7,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz (8 gr)
Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Beyaz susam
  • Mavi haşhaş
Süt Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamuru için tüm malzemeyi yoğurma kabına alıyoruz ve yoğuruyoruz.
  2. Hamurdan 20 beze elde ediyoruz. Bezeleri biraz açıp sosis biçiminde sarıyoruz.
  3. Büyük alüminyum dikdörtgen tatlı tepsisine yağı kağıt serip 10’ar 10’ar çift sıra olacak biçimde sıralıyoruz.
  4. Tepsinin üzerini örtüp 30-40 dakika mayalandırıyoruz.
  5. Bir kasede üzerine sürülecek sosu için; yumurta sarısı, süt ve sirkeyi yeterlice karıştırıyoruz. Hazırlanan sosu, mayalandırılmış hamurlarımızın üzerine sürüyoruz.
  6. Son olarak üzerlerine susam ve mavi haşhaş döküp, 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
Süt Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst