Sucuklu Kaşarlı Pamuk Poğaça

Felaket

New member
Sucuklu Kaşarlı Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaşmaya
  • 1 adet yumurta (beyazı hamura, sarısı üzerine )
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 -3 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur olacak)
Üzeri için;

  • Sucuk dilimleri
  • Kaşar peyniri
Üzerine sürmek için ;

  • Yumurta sarısı
Sucuklu Kaşarlı Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Karıştırma kabına sütü,sıvı yağı,tuzu ve şekeri, yumurta beyazını ve mayayı alıp düzgünce karıştıralım.
  2. Unu denetimli bir biçimde ekleyerek yumuşak yavaşça ele yapışmayan bir hamur yapalım.
  3. Üzerini kapatıp bir saat mayalandıralım.
  4. Mayalanan hamurdan 12 eşit beze yapalım ve yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla yerleştirelim.
  5. Üzerini pak bir bezle kapatıp 15-20 dakika tepside mayalandıralım.
  6. Mayalanan bezelerin ortalarını çay bardağının ardıyla bastıralım.
  7. Sucuğu ve kaşar peynirini yerleştirelim.
  8. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp evvelinde ısıtılmış fırında 200 derece pişirelim.
  9. Fırından çıktıktan daha sonra üzerine pak bir bez örtelim bu biçimdece yumuşacık olacak ????.Deneyecek olanlara afiyet olsun
    ♥
    .
Sucuklu Kaşarlı Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst