Felaket
New member
Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 adet yumurta
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 50 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıya
- Nişasta ile un karışımı
- Su
- 2 kaşık tuz
- Beyaz peynir
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta su tuz ve aldığı kadar unu poğaça hamurundan az daha sert olacak biçimde yoğuralım hamur dinlenirken bir tarafta tereyağı eritilir, içine sıvı yağı dökelim, bir tencereye suyu kaynamasın için koyalım.
- Ardından içi için peynirimizi hazırlayalım.
- Hamuru 10 kesime bölelim evvel tabak büyüklüğünde, akabinde tepsi büyüklüğünde açalım. Yufkalardan birini kuru biçimde tereyağ karışımı sürülmüş tepsiye yayalım.
- daha sonra 4 tane yufkayı haşlayıp, soğuk suya koyalım, elimizle suyunu süzdürüp, 4 kat olacak biçimde dizelim.
- Her yufkanın ortasını yağlayalım, daha sonra peyniri yayıp yenidendan 4 kat yufka haşlayıp, tıpkı süreci yapalım. Ortalarını kesinlikle yağlamak gerekiyor.
- En sona kalan üst haşlamadan üzerine serip, kalan yağıda üzerine sürelim. 190 derecelik fırında pişirelim yiyenlere afiyet olsun.