Su Böreği

Felaket

New member
Su Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardak süt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 500 gr un
Yufkanın ortalarına sürmek için

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı

  • 500gr beyaz peynir
Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Un hariç tüm malzemeyi karıştırıyoruz.
  2. daha sonrasında un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
  3. Un tipine göre biraz eksik yahut fazla katmanız gerekebilir.
  4. Hamurumuzu 10 bezelye böldükten daha sonra.
  5. İç harcımızı hazırlayan kadar dinlendiriyoruz.
  6. Ben beyaz peynir rendeleyip kullandım.
  7. Siz tercih ettiğiniz peyniri kullana bilirsiniz.
  8. Derin bir tencereye bol su katıyoruz 1 yemek kaşığı tuz ek edip ocağın altını açıyoruz suyun kaynaması için.
  9. Su kaynayan kadar 10 bezeyi açıp üst üste yahut yanyana seriyoruz.
  10. Öteki bir kaba soğuk su katıp kaynayan suya bir yufka katıp 2 yahut 3 saniye kadar beklentim kevgir yardımı ile çıkartıp soğuk suya katıyoruz.
  11. Elimizle fazla suyunu süzdükten daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirip az sıvı yağ serpiştirin.
  12. 5 yufkayı bu türlü yapıp 5. Yufkanın üzerine iç harcı eşit serpiştirin.
  13. Kalan öteki 5 yufkaya da tıpkı süreci yapıyoruz.
  14. En üstkata da yağ sürüp öncesinden 200 derecede ısıtılmış fırında 30dk pişiriyoruz. Fırınınız erken yahut geç pişirebilir denetim etmeniz daha uygun olur. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Not:(el’e yapismayan bazlama hamuru kıvamında olacak.

Bu ölçü 1 fırın tepsisi için.

Fotoğraflarda yumurta fazla ben çok yapıp pişirmeden dondurucuya kattım.

Şayet sizde dondurucuya katarsaniz pişirmeden 1 yahut 2 saat evvel çıkartıp pişirebilirsiniz.

Yahut ani konuğumuz geldiğinde fırını ısıtmadan katın tepsiyi fırına fırın ısınana kadar böreğin buzuda erimiş olur.

Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst