Su Böreği (Çok Pratik)

Felaket

New member
Su Böreği (Çok Pratik) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 6 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Silme)
  • 3 – 3,5 su bardağı un
Yufkaları açmak için;

  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
Yufkaların ortalarına sürmek için;

  • 100 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;

  • 400 gram beyaz peynir
  • 150 gram kadar kaşar peyniri (İsteğe bağlı kullanmazsanız da olur)
Yufkaları haşlamak için;

  • Bolca sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tuz (Silme)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Haşlandıktan daha sonra;

  • Buzlu su
Su Böreği (Çok Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yoğurma kabına yumurtaları kırıp tuzunu ek edip çırpalım, unu azar azar ek ederek hamuru yoğurmaya başlayalım (Ekleyeceğiniz un ölçüsü yumurtanın büyüklüğüne bakılırsa değişir en az 3 su bardağı un, maximum 3,5 su bardağı un kâfi olacaktır) hamur fazlaca sert olmayacak yavaşça ele yapışan bir hamur olmalı ben 3,5 bardak un ile hazırladım.
  2. Hamuru hiç beklemeden 11 bezeye bölüp uygun bir tepsiye koyup üzerine streç sinema kapatıp 30 dakika dinlendirelim.
  3. Her bezeyi nişastalı un karışımı ile incecik açalım, üzerini sofra bezi ile örtelim aksi biçimde yufkalar kuruyor.
  4. İlk kat yufkayı haşlamadan tepsiye koyalım, tereyağını eritip sıvı yağ ek ederek yufkanın üzerine sürelim.
  5. Derin bir tencerede kaynayan suya, bir yemek kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ek edip karıştıralım, yufkayı oklava sayesinde suya atalım kevgirle ileri geri iterek yapışan yerlerin açılmasını sağlayalım.
  6. 5-6 saniye bekletip, çabucak alalım ve süratlice buzlu suya atalım elimizle açalım, ikinci yufkayı koyalım yeniden tereyağlı karışımdan sürelim her kat ortasına yağ sürerek bu türlü 6 kat hazırlayalım.
  7. Ara katına peynir koyup birebir biçimde yufkaları haşlayıp yağlayarak bütün katları tamamlayalım.
  8. En üstteki yufkayı da haşlayıp her yerini güzelce yağlayıp streç sinema ile kapatıp buzdolabında bir gece bekletelim, sonraki gün önce ısıtılmış 190-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  9. Bir gece bekletip pişen börek ile 3-4 saat bekleyip pişen börek içinde baya fark oluyor katiyen bir gece beklemeli. ????????.
  10. Pişme evresinde börek kabaracaktır, böreğin kabarması yufkaların inceliğinden kaynaklı başarılı bir börek olduğunu gösterir.
  11. Pişen böreği fırından çıkarıp üzerine yağlı kağıt koyup sofra bezi ile örtelim bu türlü 20 dakika dinlendirelim ve dilimleyip, servis edelim. ???? afiyet olsun ????
  12. Tereyağlı karışım başta yetmeyecek üzere görünüyor lakin tüm kat ortalarına ve üzerine kâfi geliyor. Biraz daha yağ ek edince hayli yağlı ve ağır oluyor.
  13. Haşlandıktan daha sonra soğuk suya atmak püf noktalarından biridir, su ılınınca suyu kesinlikle değiştirin. Ben üç tane 1,5 litre soğuk su hazırladım ve buz ek ederek kullandım.
Su Böreği (Çok Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst