Soslu Gül Böreği

Felaket

New member
Soslu Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 5 haşlanmış patates
  • 1 büyük soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı
Sos için;

  • 1 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
Üzeri için

  • Tereyağ
  • Kırmızı toz biber yahut salça
Soslu Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce patatesleri haşlayalım. Soğan salça ve baharatları kavurup altını kapattıktan daha sonra patatesleri katalım.
  2. 4 de böldüğümüz yufkaların üzerine yağ gezdirip harcı koyup, saralım. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 25 dk pişirelim.
  4. Üzerine sosunu ve yağını koyup, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Soslu Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst