Soğanlı Çökelekli Yarımca (Gözleme)

Felaket

New member
Soğanlı Çökelekli Yarımca (Gözleme) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı su
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 200 gram tereyağı
İç harcı;

  • Orta uzunluk soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • 500 gram çökelek
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Soğanlı Çökelekli Yarımca (Gözleme) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Suyun ortasında tuzu eritelim.
  2. Unu azar azar ekleyip, yoğuralım.
  3. Buzdolabında 15 dk saat dinlendirelim.
  4. Soğanları ay üzere doğrayalım.
  5. Maydanozları da doğrayalım.
  6. Soğanı, maydanozu, çökeleği ve tuzu karıştıralım.
  7. Hamurdan 20 beze çıkardım.
  8. Hepsini tek tek açıp, iç harcını içine koyup yarım ay halinde kapatıyoruz.
  9. Arkalı önlü pişirip, sıcaklığıyla tereyağıyla yağlayalım.
Soğanlı Çökelekli Yarımca (Gözleme) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst