Sodalı Pofuduk Poğaça

Felaket

New member
Sodalı Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 şişe sade soda
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5 – 6 su bardağı un
İç harcı için;

  • Peynir
Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
Sodalı Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Maya şeker ve süt karıştırılır. Akabinde öteki materyaller de eklenir ve yoğrulur.
  2. Ben 6 su bardağı un kullandım, un ölçüsü markaya nazaran değişebilir. Dikkatli ekleyelim.
  3. Hazırlanan hamurun üzeri streçle kapatılır ve 1 saat mayalanması için bekletilir.
  4. Mühlet sonunda hamur 8 eş kesime bölünür.
  5. Her bir beze sırayla merdane sayesinde epey uzun ve ince olmayacak biçimde açılır (Instagram hesabımdaki tanım görüntüsünde daha ayrıntılı gorebilirsiniz Sevosuntarifleri)
  6. Uzunlamasına açılan hamurun yarısı ince şeritler halinde bir ucundan kesilir.
  7. Kesilmeyen tarafına peynir harcı eklenir.
  8. Kenarlarından yavaşça bastırılarak kapatılır ve rulo halinde sarılır.
  9. Yağlanan kelepçeli kalıba yahut olağan bir tepsiye hazırlanan poğaçalar dikkatlice temalır. 15 dakika da tepsi mayası verilir.
  10. Üzeri için; 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı süt karıştırılır. Hamurun mayasını söndürmeden dikkatlice sürülür.
  11. Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında ortalama 20 dakika üzeri kızarıncaya dek pişirilir.
  12. Poğaçamız servise hazır. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun
    ❣
    .
  13. Ben bu tanımı kelepçeli kek kalıbında uyguladım. Kalıp için toplam 5 beze hamur kullandım.
  14. Öteki hamurları olağan poğaça biçimi vererek başka bir tepside pişirdim. Toplamda kalıptaki poğaçadan hariç 12 adet daha oldu. Beni instagram hesabımdan da takip etmeyi unutmayın lütfen
    ❣
    sevosuntarifleri.
Sodalı Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst