Sivas Katmeri

Felaket

New member
Sivas Katmeri Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
Ortalarına sürmek için;

  • 200 gram eritilmiş tereyağı
İçine;

  • Lor yahut peynir
Üzerine sürmek için;

  • Yumurta sarısı
Sivas Katmeri Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamurumuzu yoğuralım. Kulak göğsü kıvamına geldiğinde üzerini örtelim ve 20 dakika kadar bekletelim.
  2. 4 adet bezeye ayıralım. Bir bezeyi alalım merdane ile açalım. Üzerine eritilmiş tereyağ sürelim. Bohça formunda kapatalım.
  3. Kapattığımız yerlerede erimiş yağdan sürelim. Yağlı hamuru bir kenara alalım.
  4. İkinci bezeyide alalım merdane ile açalım. Yağı sürelim. Kenara aldığımız yağlı hamuru ortasına alalım. Ve tekrar bohça biçiminde katlayalım. Birebir süreci öbür iki hamur ortasında yapalım.
  5. bu türlü 4 bezeden 2 adet yağlı hamur elde etmiş olduk. Yarım saat hamurları dinlendiriyoruz.
  6. daha sonrasında bir hamuru alalım. Merdane sayesinde dikdörtgen olacak biçimde açalım. Ortasına peynir lor karışımı koyalım. Dikdörtgen formunda katlayalım.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Ve bıçak sayesinde çizikler atalım 175 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar denetimli bir biçimde pişirelim. Çok lezzetli oluyor. Deneyeceklere şimdiden. Afiyet olsun. ????????????
Sivas Katmeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst