Şipşak Poğaça

Felaket

New member
Şipşak Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tane kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Un
İç harcı için:

  • Peynir, maydanoz yahut patates
Üzeri için:

  • 2 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam
Şipşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bir kaba materyalleri ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
  2. Küçük modüller alınır.
  3. İçine istek ettiğiniz harcı koyulup hal verilir.
  4. Üzerine isterseniz yumurta sarısı sürün.
  5. Ben poğaça üzerine pekmezi sıvı yağ ile yoğunluğunu açıp fırça sayesinde sürüyorum .
  6. Susam ve çörekotu ile süslüyorum. Denemenizi tavsiye ederim.
  7. 200 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ve afiyet olsun.
Şipşak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst