Felaket
New member
Şipşak Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Çayınız demlenene kadar şipşak yapabileceğiniz bir poğaça tanımı ????
- 3 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta akı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak)
- Yumurta sarısı
- Çörek otu, susam
Not EkleTanımı Yazdır
Çayınız demlenene kadar şipşak yapabileceğiniz bir poğaça tanımı ????
- Oda ısısında ki margarine öteki gereçler eklenip yumuşak bir hamur hamur elde edilene kadar yoğurulur.
- En son kabartma tozu eklenir. Ben hamurun yarısını boş yarısını dereotu ekleyerek yaptım.
- Dilerseniz peynirli, maydanozlu yahut istediğiniz bir harçla da yapabilirsiniz.
- Bu gereçlerle 7-8 tane poğaça elde ettim.
- Tepsiye dizilen hamurlara yumurta sarısı sürülüp isteğe göre susam çörek otu serpilir.
- Evvelden ısıtılmış alt üst fansız 220 derece fırında kızarana kadar pişirilir.