Şipşak Poğaça (Kıyır Kıyır)

Felaket

New member
Şipşak Poğaça (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yahut tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Dereotu
  • Tuz
  • Aldığı kadar un
İçi için;

  • Beyaz peynir
Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
Şipşak Poğaça (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Un hariç tüm materyalleri uygun kaba ekleyip, karıştırıyoruz.
  2. Kıvam alıncaya kadar unu ek ediyoruz sert bir hamur olmaması gerekiyor en değerli özelliği bu.
  3. Hamur hazır olunca içine peynir ekleyip, biçim veriyoruz.
  4. En son yumurta sarısı sürüp, öncesinden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet şeker olsun ????.
Şipşak Poğaça (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst