“Sınırlama Nüfus Yönetiminden Ayrı”: Chandrababu Naidu

YaratıcıKalem

Active member
Yeni Delhi:

Andhra Pradesh Başbakanı N Chandrababu Naidu Çarşamba günü, sınırlama etrafında tasarruf etmekten dolayı, bunun nüfus yönetiminden ayrı bir konu olduğunu ve devam eden siyasi tartışmalarla bağlantılı olmaması gerektiğini ileri sürdü.

Naidu gazetecilere verdiği demeçte, “Sınırlama, 25 yılda bir kez meydana gelen sürekli bir süreçtir.” Dedi.

“Tüm sorunları bir seferde bağlamayın. Sınırlama ve nüfus yönetimi farklıdır. Ulusal çıkarlardan bahsediyorum,” diye ekledi hey.

Devam eden siyasi tartışmaları tartışan Naidu, “Rezervasyonlar var ve onları karşılayacağız. Ama aynı anda tüm sorunları bağlamayın.” Hindistan'ın demografik potansiyeli hakkında konuşan Naidu, ülkenin küresel demografik manzaradaki benzersiz konumunu vurguladı ve Hindistan'ı “demografik temettüsünün en büyük avantajına” sahip olarak nitelendirdi.


Naidu, Japonya, Çin ve bazı Avrupa ülkeleri gibi ülkelerdeki nüfus zorluklarına işaret ederek küresel yaşlanma krizine dikkat çekti.

Naidu, “Japonya eksi yüzde 8. İnsan yalvarmasının hayatta kalması için önemli bir konu.” Dedi.

Heer, “Güney Hindistan'da yaşlanma sorunu başladı. Sadece iki eyalet – Bihar ve Uttar Pradesh – Kuzey Hindistan'da avantaj sağladı. Bunun bir dezavantaj olduğunu düşünüyorduk ama şimdi bir avantaj” dedi.

Geleneksel aile planlaması perspektiflerine meydan okuyan Naidu, kişisel bir politika değişimini açıkladı.

Hey, aile planlamasını bir meydan okuma olarak savunuyordum. Şimdi, görüşlerimi değiştiriyorum ve nüfus artışını teşvik ediyorum. “Dedi.

Başbakan, kaynak tahsisi için “Weatth yaratılışı ve nüfus genellikle çatışıyor” diyerek yeni bir yaklaşım önerdi. “Hindistan Hükümeti veya Finans Komisyonu'nun nüfusu teşvik etmesi gerektiğini” önerdi.

Heer, “Bugün yaşlanma sorunu olanları cezalandırmayın. Daha fazla çocuk için teşvik verin,” dedi Heer.

Sınırlama ile ilgili endişeler üzerine, özellikle Tamil Nadu Başbakanı MK Stalin tarafından yetiştirilenler Naidu, “Tüm bu şeyler tartışılacak. Görüşler.” Dedi.

Yaklaşımını açıklayan Naidu, “Nüfus tanıtımı söylemedim, ancak demografik yönetim. Demografik yönetim yaparsanız, ekonominin sürdürülebilirliği orada olacak ve Hint harika bir iş yapacak.”


(Başlık hariç, bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve sendikasyonlu bir yemden yayınlanmıştır.)
 
Üst