Simit Poğaça

Felaket

New member
Simit Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz yada yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım şu bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
İçi için;

  • Kaşar peyniri
Üzeri için;

  • Sulandırılmış pekmez ve kavrulmuş susam
Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Simit poğaça tam fırın poğaçası oldu kesinlikle deneyin.
  2. Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  3. Tezgahta 5 10 dakika ortası yeterlice yoğurup 30 – 40 dk kapağını kapatıp, mayalandırın.
  4. Hamur mayalandıktan daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alıp üzerine bastırıp içine kaşar koyun ve kapatın.
  5. Evvel sulu pekmeze batırıp daha sonra susama bulayın.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerine bıçakla çizikler atin.
  7. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst