Simit Pişi

Felaket

New member
Simit Pişi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üstü için

  • 1 kase süt
  • 1 kase susam
Kızartmak için

  • Sıvı yağ
Simit Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle bütün gereçleri karıştırıp hoş bir hamur yoğuralım ve kırk dakika dinlendirin.
  2. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın evvel süte daha sonra susama batırın.
  3. Akabinde elinizle ya da merdane sayesinde çorba kasesi büyüklüğünde açın. Ortasını da çay bardağı ile kesip çıkarın.
  4. Kızgın yağda kızartın epey çabuk pişiyor, denetimi elden bırakmayın.
Simit Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst