Felaket
New member
Semsek Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcı için;
- 500 gram kıyma et
- 3 adet kuru soğan
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 tutam tuz
- 1 tutam pul biber (İsot)
- 1 tutam karabiber
- 4 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz yazmış olduğum tüm materyalleri ocakta kavuruyoruz. Etlerin rengi döndüğünde soğanları ekliyoruz akabinde öteki gereçleri ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Ardından hamurumuzu yoruyoruz. Hamurumuzu da tüm gereçleri karıştırarak 10 dakika beklettin.
- daha sonra 15 bezeye ayırıp, yuvarlak bir biçimde merdane sayesinde açarak içerisine iç harcımızı koyuyoruz.
- hemen sonrasında yağda kızartıyoruz afiyet olsun.