Sebzeli Poğaça

Felaket

New member
Sebzeli Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 5-6 su bardağı un
  • Mayalandıktan daha sonra
  • 3 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı rendelenmiş peynir (Herhangi bir peynir olur)
Sebzeli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Geniş bir kaba maya ılık su ve şeker ekleyin karıştırın yaklaşık 2-3 dakika bekletin.
  2. Sıvıyağ, yoğurt, yumurta ve tuz ekleyin karıştırın, akabinde unu da denetimli ekleyip yoğurun.
  3. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin en az 1saat mayalanması için kapağını kapatıp dinlendirin.
  4. Öteki yandan sebzeli epeyce çok ufak olmayacak biçimde yemeklik doğrayın (Sebzeler ıslak olmamalıki hamuru cıvıklaştırmasın)
  5. Mayalanan hamura zerzevatları ekleyin ve yoğurun.
  6. Elinizi sıvı yağa batırıp yuvarlak form verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam yahut çörek otu serpin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet şifa olsun.
Sebzeli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst