Felaket
New member
Sebzeli Poğaça (Doyurucu , Besleyici, İnanılmaz Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için:
- 2 su bardağı süt (200 ml)
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz (damak zevkine gore)
- 1 tatlı kaşığı silme toz şeker
- Un (ben 6 su bardağı koydum, değişebilir)
- 2 adet küçük uzunluk patates
- 2 adet küçük uzunluk havuç
- 200 gram beyaz peynir (miktarı size bağlı)
- 1 çay bardağı siyah zeytin
- 1 büyük uzunluk kuru soğan
- 1 su bardağı dereotu, maydanoz karışımı (ince doğranmış)
- Bir kaseye 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Yenibahar
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 tatlı kaşığı sulu yoğurt
- Çörek otu susam da olur
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce su ve sütü bir soslukta ısıtıp derin bir kaba alalım ve maya ve toz şekeri ekleyip karıştıralım ve 10 dk bekleyelim.
- Maya kabarınca unu ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. Mayalanmaya bırakalım. ( 1 saat).
- Hamur mayalanırken patatesi soyup küçük küpler halinde doğrayalım.
- Ardından havucu soyup rendeleyelim. (rendenin küçük tarafında) kuru soğanı da küçük küpler biçiminde doğrayalım.
- Dereotu ve maydanozu ince kıyıp başkalarına ekleyelim.
- Ezdiğimiz peyniri ve baharatları da bu karışıma ekleyelim.
- Mayalanan hamura sebzeli karışımı ekleyip yoğuralım.
- Ardından yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye hanurdan küçük /büyük (tercihen) modüller alıp yuvarlayıp koyalım.
- Hamur biraz elinize yapışabilir, elinizi unlayıp rahatlıkla form verebilirsiniz.
- Üzerine yumurta ve yoğurt karışımı sürüp çörek otu/susam serpip evvelde ısınan 190 derece fırında alt- üst pişirelim..