Sarıyer Böreği

Felaket

New member
Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet hazır yufka
İçi için;

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet büyük soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı sade soda
  • 1 yemek kaşığı sirke
Böreklerin üstü için;

  • Kalan sosa yarım çay bardağı sıvı yağ konur
Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle kıyma biraz kavrulurken üzerine küçük doğranmış soğanlar konur. Baharatlar ek edilip, pişirilir.
  2. Yufka masaya serilir, üzerine sostan sürülür, ikiye katlanıp ucuna harçtan konur, rulo yapılır, kıvrılır ve iki ucu içe bükülüp, tepsiye yerleştirilir (Dört yufkaya tıpkı süreç uygulanır.
  3. Kalan sosa yarım çay bardağı sıvı yağ eklenip böreklerin her yerine çokça sürülür.
  4. 200 derece 35 dakika pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun????.
Sarıyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst