Sarımsak Soslu Poğaça

Felaket

New member
Sarımsak Soslu Poğaça Tanımı İçin Gereçler

Hamur için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3.5 bardak)
Üzerine sürmek için

  • Yumurta sarısı
Sosu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
Sarımsak Soslu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamuru güzelce yoğurun ve mayalanmaya bırakın kırk dakika.Ne kadar yoğurursanız hamurumuz o kadar hoş olur.
  2. Hamurdan da mandalinadan küçük modüller koparıp elinizde yuvarlayın.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürün ve önce ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  4. Poğaçaların bulunmasına yakın, küçük bir tavada tereyağını eritin.
  5. İçine rendelenmiş sarımsağı ekleyip biraz kavurun. Mis üzere kokular çıkınca altını kapatın ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin.
  6. Fırından çıkan poğaçaların üstüne çabucak sürün.
    Ben sade yaptım bu sefer, lakin kaşar peyniri de hayli yakışır içine. O zaman afiyetle.
Sarımsak Soslu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst