Sakallı Poğaça

Felaket

New member
Sakallı Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya (instant)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurtanın akı ( Sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4-5 su bardağı un
Ortasına :

  • Labne peynir / beyaz peynir ( sürülebilir kıvamda )
Üzerine :

  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1-2 tutam ince kıyılmış maydanoz
Sakallı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ilık süt şeker ve mayayı karıştırıp mayanın etkinleşmesini bekliyoruz.
  2. Maya aktifleşince hamur için gerekli gereçleri ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurumuzu mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Mayalanan hamurdan eşit bezeler alarak tepsiye diziyoruz ve yumurta sürüyoruz üstüne.
  5. 5- 10 dk tepsi mayası aldıktan daha sonra 180 derece fırında pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  6. Soğuyan poğaçaları ortadan yarım keserek ortasına peynir sürüp kapatıyoruz ve etrafına da sürüyoruz ondan sonrasında da maydanoza batırıyoruz. Afiyet olsun ????.
Sakallı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst