Sakallı Poğaça (Sahurda Tek Atımlık Lezzetler)

Felaket

New member
Sakallı Poğaça (Sahurda Tek Atımlık Lezzetler) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
  • 6 su bardağı un (Kontrollü)
Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
İç materyalleri için;

  • 1 paket labne ya da sürülebilir peynir
  • 200 gram kaşar rendesi
  • 8-10 kol ince kıyılmış maydanoz
Sakallı Poğaça (Sahurda Tek Atımlık Lezzetler) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ilık süt, şeker ve maya ile uygunca karıştıralım.
  2. Şeker ve tuzu da ek edip, unu azar azar ekleyip özlü bir hamur yoğuralım.
  3. Hamuru 1 saat mayalandırmaya bırakalım.
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı biçimde dizeleyelim.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp 15 dk tepsi mayası yapalım.
  6. 200 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dk kadar pişirelim.
  7. Soğuyunca ortasını kesip, peynir sürüyoruz ve kaşar peyniri ya da maydanoza bandırıyoruz.
  8. Ağız kısımlarına da biraz sürüyoruzki maydanoz ve kaşar peyniri de yapışsın.
Sakallı Poğaça (Sahurda Tek Atımlık Lezzetler) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst