Saçaklı (Sakallı) Poğaça

Felaket

New member
Saçaklı (Sakallı) Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 100 gram erimiş tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un
  • Krem peynir
  • Maydanoz
Saçaklı (Sakallı) Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Süt, şeker ve mayayı kaba koyup 5 dk bekletin.
  2. Başka sıvı gereçleri ekleyip karıştırın.
  3. Tuz ve ölçülü un ekleyerek ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğurun.
  4. Üzerini kapatıp ortalama 1 saat kadar mayalanması için dinlendirin.
  5. Maya kokusu çıkması için birkaç kere yoğurun ve bezelere bölün. ( bende 22 eşit beze çıktı).
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Üzerini bez ile örtüp dinlendirin.
  7. Ortasına krem peynir (ben labne kullandım) sürün ve kenarını maydanoza bulayın. İsterseniz ortasına zeytin ezmesi, çikolata vs. sürüp çeşitlendirebilirsiniz. Afiyet olsun .
Saçaklı (Sakallı) Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst