Felaket
New member
Rulo Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Rulo Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 3-3,5 buçuk su bardağı un (ununu denetimli olarak ekleyin kalitesine göre değişiklik gösterebilir)
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 1 buçuk çay bardağı sucuk
- 2 tane kapya biber
- 2 tane yeşil biber
- 1 çay bardağı zeytin
- Kekik
- 2 tane yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Rulo Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabına un hariç bütün materyalleri koyup karıştırın .
- Ununu azar azar ek edin yoğurup yumuşak bir hamur elde edin .
- Kırkbeş dakika mayalanmaya bırakın.
- İç materyalini küçük küçük doğrayın.
- Kaşar peynirini rendeleyin .
- Mayalanan hamurun havası alın iki eşit kesime bölün.
- Tezgaha yavaşça unlayarak bezeyi kare formunda açın .
- Önce kaşar peyniri daha sonra öbür materyallerini en son kekik serperek rulo biçiminde sarın.
- 2 parmak aralıklı kesip üzerine bastırarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Diğer bezeye tıpkı süreci yapın on beş dakika tepsi mayasına bırakın.
- Mayalandıktan daha sonra yumurta sarısı ,zeytinyağını karıştırıp üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin kızarana kadar pişirin yapanlara şimdiden afiyet olsun ????????.