Felaket
New member
Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 tatlı kaşığı şeker
- 3,5-4 su bardağı un
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığında ki mayamızı yoğurma kabına alıp parçalayalım.
- Üzerine süt su zeytinyağı tuz ve şekeri ekleyip karıştıralım. Ele yapışan yumuşak bir hamur kıvamı olacak.
- Yoğurduktan daha sonra 2 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanınca tezgahta bir iki kere yoğurduktan daha sonra tepsimize yağlı kağıt serelim hamurumuzu ellerimizi yavaşça yağlayıp açalım.
- Hamurun kenar kısmından içeri gerçek yalnızca parmak uçlarımızla daire çizelim.
- Ortasına baklava deseni verip üzerine yumurtalı sosunu sürelim.
- 210• de kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun