Ramazan Pidesi

Felaket

New member
Ramazan Pidesi Tanımı İçin Materyaller

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 1 paket maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( 1 tanesi hamura ötekinin sarısı üstüne)
  • 1 su bardağı yoğurt
Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam ve çörekotu
Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurtayı sıcak sütü mayayı kasemizde karıştırıyoruz.
  2. Şekeri tuzu sıvı yağı ve yoğurdu ekliyoruz.
  3. Hepsini yoğuruyoruz ve unumuzu azar azar eklemeye başlıyoruz.
  4. Elimize yapışmayacak biçimden hamurumuzu yoğurmaya devam ediyoruz.
  5. Hazırlanan hamuru üzerini streçleyip yarım saat kadar mayalamaya oda ısısında bırakıyoruz.
  6. Evvelden fırınımızı 180 derece de ısıtıyoruz.
  7. Hamur mayalanırken bir kasede üzeri için yoğurdu ve yumurta sarısını çırpıyoruz.
  8. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz ve hamuru üzerine alıp elimize biraz yağ alarak şekillendiriyoruz.
  9. Üzerine hazırladığımız yoğurtlu yumurta karışımını sürüyoruz.
  10. Susam ve çörek otunu serpiyoruz.
  11. 1 saat altlı üstlü fırında 180 derece üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. ????.
Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst