Puja Khedkar'dan Sonra, Eski IAS Görevlisi Abhishek Singh Engellilik Talebi Nedeniyle Ateş Altında

YaratıcıKalem

Active member
Delhi:

Stajyer IAS memuru Puja Khedkar'ın işe girebilmek için sahte engellilik belgesi sunduğu iddiaları arasında, şimdi de bir eski bürokratın engellilik kriterlerine göre seçilmesiyle ilgili sorular gündeme geldi.

Geçtiğimiz yıl aktör olmak için istifa eden 2011 yılı IAS görevlisi Abhishek Singh, dans ve spor salonu Haberlarının sosyal medyada viral olmasının ardından eleştirilerin hedefi oldu.

Abhishek Singh'in paylaştığı Haberlara yorum yapan çok sayıda kullanıcı, bürokratik seçim sürecinde daha fazla şeffaflık ve hesap verebilirlik çağrısında bulundu.

Abhishek Singh, UPSC seçim sürecinde tavizlerden yararlanmak için hareket engelli olduğunu iddia etti.

İddialara yanıt veren Singh, rezervasyonları desteklediği için hedef alındığını söyledi.

“Hiçbir eleştiriden etkilenmesem de, destekçilerim benden bunu istediği için eleştirmenlerime ilk kez cevap veriyorum. Rezervasyonları desteklemeye başladığımdan beri, rezervasyon karşıtları beni hedef aldı. Kastımı ve işimi sorguluyorlar. Size şunu söyleyeyim, her şeyi rezervasyonla değil, sıkı çalışma ve cesaretle başardım,” dedi X'te -eski adıyla Twitter'da.

“United by Blood ve No-Shame Movement gibi girişimlerim aracılığıyla hükümet yardımı olmadan sosyal çalışma yaptım. Hükümet işlerinde rezervasyonun nüfusa göre olması gerektiğine inanıyorum ve bu yönde çalışacağım. Yeteneğiniz olduğunu düşünüyorsanız, hükümet işlerine başvurmayı bırakın ve iş, spor veya oyunculukta başarılı olun. Orada rezervasyon yok,” diye ekledi.

“Ben yeteneğimin, özgüvenimin ve cesaretimin gücüyle hareket ediyorum, kimsenin lehine değil.”

Artık kimse eski ilkokulda bir şey öğrenmiyor, ama öğretmen eski ilkokulda ders veriyor. Artık kimse eski ilkokulda bir şey öğrenmiyor Artık kimse eski ilkokulda bir şey öğrenmiyor, ama eski ilkokulda çok şey öğrenmem gerektiğini söylemeliyim. Artık kimse eski ilkokulda düşündüğünden daha fazla bir şey öğrenmiyor… resim.twitter.com/e1rwB3H02R

— Abhishek Singh (@Abhishek_asitis) 13 Temmuz 2024
Puja Khedkar, özel Audi'sinde siren kullanması ve ayrı bir ev ve araba talep etmesi nedeniyle tartışma yaratmıştı – genç memurlara sunulmayan ayrıcalıklar. Ancak 2023-parti IAS memuru şimdi çok daha ciddi suçlamalarla karşı karşıya.

Khedkar, UPSC'ye sunduğu beyanında görme ve zihinsel engelli olduğunu iddia etti ancak bunu doğrulamak için zorunlu tıbbi testlere girmeyi reddetti.

Merkez, Pooja Khedkar'a yönelik iddiaları araştırmak üzere tek kişilik bir komite kurdu.

Kaynaklar, Puja Khedkar'ın suçlu bulunması halinde görevden alınabileceğini söyledi. Ayrıca, gerçekleri gizleme ve yanlış beyan iddialarının doğru olduğu ortaya çıkarsa cezai işlemle karşı karşıya kalabileceğini de eklediler.
 
Üst