Pufuduk Poğaça

Felaket

New member
Pufuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 2 ,5 su bardağı ılık süt (Bardak ölçüm 200 ml)
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağından 2 parmak az şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta
  • 7-8 su bardağı un
Arası için

  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Süt
Pufuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Gerçekden bayılacaksınız. püf-püf poğaçalar bu hamurdan bende 16 adet çıkdı. Az gereçle hemde.

  1. Ilık sütun içine mayayı şekeri ve vanilyayı koyup 15dak bekleyin.
  2. daha sonra içine sıvı yağı yumurtayı(birinin sarısı üzeri için)kuyun ve unu yavaş yavaş ekleyerek hoş ele yapışmayan hamur yoğurun.
  3. Hamurun üzerine streç sinemayla kapatıp 1saat mayalandırın.
  4. Mayalanan hamuru 2ye bölün ve dörtgen biçimde yayın.
  5. İçine 2yemek kaşığı kadar yumuşamış tereyağı sürün ve 2-3yemek kaşığı kadar da şekeri serpin.
  6. daha sonra şeritler halinde kesip rulo yapın ve tepsiye dizin(rulo halinde yapıp daha sonrada kese bilirsiniz)
  7. Yumurta sarışına 1yemek kaşığı süt koyup üzerine sürün ve yüz seksen derecede pişirin. Afiyet olsun.
Pufuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst