Felaket
New member
Pratik Tava Pizzası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 buçuk su bardağı un
- Bir tatlı kaşığı salça
- 3-4 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı kadar ketçap
- Bir çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı bal
- 1 su bardağı kadar kaşar rendesi
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- Çeyrek kangal sucuk
- 2-3 dilim pastırma
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sıvı gereçleri bir kaba alıp karıştıralım.
- Diğer gereçleri de ekleyip ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım ve 15 dakika dinlendirelim.
- Sosu için salçayı su ile açalım ketçap bal ve kekiği de ekleyip karıştıralım.
- Sucukları ve pastırmayı dilimleyip hazırlayalım (ben mesken imali kullandığım için sucukları biraz önden pişirdim ).
- Domatesleri ince yuvarlak dilimleyelim ve biberleri de.
- Dinlenen hamuru tava büyüklüğünde açalım (benim tava biraz büyük olduğu için tam çıktı lakin küçük tava tercih edilecekse hamur ikiye bölünebilir )çatalla delikler açalım ki epeyce fazla kabarmasın.
- Hamurun her yerine sosu sürelim.
- Kaşar rendesini serpelim.
- Domates ve biberleri ekleyelim en son sucuk ve pastırmayı da ekleyip tavanın ağzını kapatalım en kısık ateşte denetimli bir biçimde pişirelim ve servis edelim afiyet olsun.