Pratik Tahinli Ekmek

Felaket

New member
Pratik Tahinli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı çiçek yağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un
Sosu için;

  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
Pratik Tahinli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ilık suyu derin bir yoğurma kabına alıp, içerisine instant mayayı döküyoruz, çözünene kadar karıştırıyoruz.
  2. Ardından ılık sütü, şekeri, çiçek yağını ve tuzu ekliyoruz, karıştırıyoruz.
  3. 6 bardak unu ekliyoruz ve yoğuruyoruz. Ele yavaşça yapışan bir hamur olduğunda üzerini pak bir bezle örtüp 30-40 dk kabarmaya bırakıyoruz.
  4. Ayrı bir kasede tahin, zeytinyağı ve tuzu güzelce karıştırıyoruz.
  5. Kabaran hamurumuzu yağladığımız fırın kabına alıp yayıyoruz. Üzerine tahinli sostan gezdirip hamuru katlayarak kapatıyoruz. yeniden tepsiye yayıp tıpkı süreci iki defa daha yinelıyoruz.
  6. Son kere hamuru fırın kabına yayıp kalan tahinli sosu üzerine döküyoruz. Parmaklarımızla foccacia yapar üzere sosu hamura yediriyoruz.
  7. Önceden 210 derecede ısıtılmış fırında denetim ederek 25-30 dk pişiriyoruz. Üzeri kızarınca fırından çıkarıp, soğumaya bırakıyoruz. 15 dk daha sonra dilimleyip servis edebiliriz afiyet olsun ????.
Pratik Tahinli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst