Felaket
New member
Pratik Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 türk kahve fincanı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 küçük kase sert rendelenmiş beyaz peynir
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur gereçleri derin bir kapta yoğuralım 10 dk dinlendirelim, daha sonra ikiye bölelim.
- Önce merdane ile daha sonra oklava ile tezgahın biraz un serperek büyük bir hamur açalım, hamurun uç kısmına peynirli içten koyalım, katlayalım.
- Ruletle yarım ay biçimde keselim, tavaya yağı koyalım kızdıralım, daha sonra orta ateşe alalım börekleri iki tarafını çevirerek kızartalım.
- Havlu kağıt serili tabağa alalım afiyet olsun.