Pratik Lahmacun

Felaket

New member
Pratik Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 200 gram kıyma
  • 6-7 tane tatlı sivri biber
  • 2 tane orta uzunluk domates
  • 1 tane küçük uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı antep biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Çay kaşığı ucu kişniş
  • 1 çay kaşığı isot
  • 2 çorba kaşığı su (Domates epeyce sulu ise koymayın)
Hamuru için;

  • 1 su bardağı oda ısısında su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3-3,5 bardak elenmiş un (Orta sertlikte bir hamur olacak)
Pratik Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle iç harcı hazırlayayım soğan, sarımsak, biber, domates, biber salçası, domates salçası, tuz ve zeytinyağını robotumuza alıp 1 dakika kadar robottan geçirelim.
  2. Harcı bir kaba alıp, üzerine kıyma, su, baharatları alıp güzelce yoğurup 19 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
  3. Harç dinlenirken hamurumuz için; yağ, su, tuzu yoğurma kabımıza alıp karıştırın üzerine denetimli biçimde unu ek ederek yoğuralım 8 dk kadar hamuru yoğurup, bezelere ayıralım üzerini kapatıp 2 dk. dinlendirin.
  4. Dinlenen bezleri yavaşça unlayıp, fazlaca ince olmayacak biçimde açalım içine 1 çorba kaşığı harçtan koyup orta ateşte yağsız tavada kapağı kapalı 5dk. pişirelim. Afiyet olsun.
Pratik Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst