Pratik Kolay Çıtır Çıtır Sarıyer Böreği

Felaket

New member
Pratik Kolay Çıtır Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 20 baklavalık yufka
  • Peynir
İç sosu için ;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 -3 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı soda
Pratik Kolay Çıtır Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İç sosunu tereyağ eriterek hazırlayalım.
  2. Her bir böreğimizi 5 baklavalık yufkadan hazırlayacağız.
  3. İlk yufka katımıza biraz daha az sos, başka katlara biraz daha fazla sostan yayalım.
  4. 5. Son katımıza sos sürmüyor iç harç olarak ne hazırladıysak onu sürüyoruz.
  5. Ben peynir tercih ettim ancak dilediğiniz iç harcı koyabilirsiniz.
  6. daha sonrasında rulo olarak katlayalım.
  7. Ve fotoğrafta gördüğünüz biçimi verelim.
  8. Burada en kıymetli konu baklavalık yufka çabucak kuruyacağından bir böreği hazırlarken başka baklavalık yufkaları nemli bir bez altında bekletmeniz.
  9. 190 derecede kızarana kadar pişirmeniz kafidir, sahur için fazlaca pratik.
Herkese afiyet olsun
🙂
tanımımı denerseniz yahut beğenirseniz fotoğraf ve yorum paylaşmanız ricamdır. Uygun günler :).

Pratik Kolay Çıtır Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst