Felaket
New member
Pratik Bir Börek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yufka
- Yarım kalıp beyaz peynir
- 2 adet yumurta(1 inin sarısı üzeri için)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet kabartma tozu
Not EkleTarifi Yazdır
- Yufkaları görseldeki üzere doğrayalım.
- Diğer tüm materyalleri ile derin bir kabın içine alarak hepsini birlikte uygunca harmanlayalım, yalanmış tepsinin içine hepsini koyarak elimizle yeterlice düzleyelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürdükten daha sonra evvelde ısıtılmış 170 derece fırına vererek üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun????