Prajwal Revanna'nın 'Komplo' İddiası Hakkında DK Shivakumar şunları söyledi:

YaratıcıKalem

Active member
Prajwal Revanna, davanın arkasında siyasi komplo olduğunu iddia ettiği bir Haber yayınladı (Dosya)

Bengaluru, Karnataka:

Müstehcen davada suçlanan Hassan Milletvekili Prajwal Revanna'nın kendisine karşı komplo kurduğu iddiasının ardından Karnataka Başbakan Yardımcısı DK Shivakumar Pazartesi günü yaptığı açıklamada, her şeyi söylemekte özgür olduğunu ancak yasayla yüzleşmek zorunda olduğunu söyledi.

DK Shivakumar Pazartesi günü Bengaluru'daki KPCC ofisinde gazetecilere verdiği demeçte, “Prajwal Revanna ne isterse söyleyebilir, ancak eninde sonunda indiğinde kanunla yüzleşmek zorunda kalacak.”

Prajwal Revanna'nın kendisine karşı iddia edilen davanın Kongre partisinin bir komplosu olduğu yönündeki iddiası sorulduğunda DK Shivakumar, “Prajwal Revanna'nın Habersu hakkında fazla bilgim yok ama buna medya aracılığıyla rastladım. Ne olursa olsun” dedi. Soruşturma için SIT huzuruna çıkmaktan başka çaresinin olmadığını söylüyor, bu davada kanun gereğini yapacaktır.”

“Rahul Gandhi, basında çıkan haberlere dayanarak Prajwal hakkında konuştu, bunda yanlış bir şey yok. Prajwal'ın Rahul Gandhi hakkındaki iddialarına zaman cevap verecek” diye ekledi.

Prajwal Revanna günün erken saatlerinde, davanın arkasında siyasi komplo olduğunu iddia ettiği kendi hazırladığı bir Haberyu yayınladı ve 31 Mayıs'ta SIT huzuruna çıkacağını söyledi.

Hasan Milletvekili ayrıca Rahul Gandhi ve diğer Kongre liderlerini iddia edilen bir komplonun parçası olarak konu hakkında bir tartışma başlatmakla suçlayarak “depresyona girdiğini” ve kendisini “izole ettiğini” iddia etti.

Prajwal Revanna, evinde çalışan bir kadının şikayeti üzerine cinsel taciz ve cezai korkutma iddiaları nedeniyle Karnataka hükümeti tarafından oluşturulan Özel Soruşturma Ekibi (SIT) tarafından soruşturmayla karşı karşıya bulunuyor.

Prajwal Revanna'nın Habersu, büyükbabası ve JDS patronu HD Deve Gowda'nın yurt dışından Hindistan'a dönmesi ve müstehcen Haber davasında kanunla yüzleşmesi konusunda sert bir uyarıda bulunmasından günler sonra geldi.

“Suçlu bulunması halinde yasaya göre en ağır cezaya çarptırılması gerektiğini zaten söylemiştim. Ayrıca insanları Prajwal'in faaliyetlerinden habersiz olduğuma ikna edemem. Onu koruma arzum olmadığına onları ikna edemem. Onları ikna edemem. Onun hareketlerinden haberim olmadığı ve yurt dışı gezisinin farkında olmadığım için vicdanımı tatmin etmeye inanıyorum. Tanrı'ya inanıyorum ve Yüce Allah'ın gerçeği bildiğini biliyorum.” dedi. 23 Mayıs'ta.

Eski Başbakan, “Ona karşı yürütülen soruşturmaya benim veya aile üyelerimin hiçbir müdahalesinin olmamasını sağlayacağım” diye ekledi.

Kaynaklara göre Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Karnataka hükümetinden milletvekili Prajwal Revanna'nın diplomatik pasaportunun iptali yönünde bir mektup aldı. Talep işleniyor.

Siddaramaiah, 1 Mayıs ve 23 Mayıs tarihlerinde Başbakan Narendra Modi'ye, çok sayıda kadına cinsel istismarda bulunmakla suçlandıktan sonra Avrupa'ya uçtuğu söylenen Hasan milletvekilinin diplomatik pasaportunun iptal edilmesi için harekete geçmesi yönünde çağrıda bulunmuştu.

Başbakana yazdığı mektubunda Siddaramaiah, Prajwal Revanna'nın 27 Nisan 2024'te diplomatik pasaportunu kullanarak, iğrenç eylemlerine ilişkin haberlerin ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra ve ilk FIR'dan sadece birkaç saat önce ülkeden Almanya'ya kaçmasının utanç verici olduğunu söyledi. aleyhine dava açıldı.

Karnataka hükümetinin Prajwal Revanna'nın diplomatik pasaportunun iptali talebi üzerine konuşan Dışişleri Bakanı S Jaishankar, Dışişleri Bakanlığı'nın (MEA) Prajwal Revanna'nın pasaportuna el konulması yönünde yalnızca 21 Mayıs'ta bir talep aldığını söyledi.

ANI ile yaptığı özel bir röportajda S Jaishankar, usule ilişkin hususları açıklığa kavuşturarak şunları söyledi: “Pasaportlara el koymak, Pasaport Yasası adı verilen bir yasaya tabidir. Bunun için bir adli mahkemeye veya polisin talebine ihtiyacımız var. MEA bu talebi şu adresten aldı: Karnataka sadece 21 Mayıs'ta.”

Yasal prosedürlere uyulduğunun altını çizen S Jaishankar, dışişleri bakanının talebi aldıktan sonra derhal harekete geçtiğini vurguladı. “Biz de hemen harekete geçtik. 23 Mayıs'ta belli bir prosedür izlememiz gerekiyor ve prosedür başlatılıyor.”

Ancak Karnataka İçişleri Bakanı G Parameshwara, MEA'dan bu konuda herhangi bir yazılı iletişim alamadıklarını söyledi.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)