Poğaça

Felaket

New member
Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 1/2 (yarım) paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta akı
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık1 kg)
İç harcı için;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Maya ve şekeri ılık sütle eritip, 5 dakika bekletin.
  2. sonrasındasında un hariç diğer materyalleri ek edip karıştırın.
  3. Yavaş yavaş kontrollü bir şekilde unu ek ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurup, mayalanmaya bırakın (Ben unu eleyerek koyuyorum bu biçimde daha güzel oluyor)
  4. Mayalanan hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler yapıp, yuvarlak biçiminde açıp ortasına iç harcından koyup, şekil verip, yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp dileğe göre susam ve çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst