Felaket
New member
Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta beyazı içine, sarısı üstüne
- 6 su bardağına yakın un
- Çörek otu
- Yumurta sarısı
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle süt, ılık su, şeker ve mayayı bir ortaya getirip karıştıralım.
- Ardından öbür gereçleri ekleyerek yavaşça ele yapışan hamur elde edelim.
- Görsel deki üzere yumuşak hal oluşana kadar yoğurma ya devam edelim.
- 1 saat mayalama sürecinden daha sonra dilerseniz tepsi mayası verebilir yahut fırını ısıtmadan fırına ekleyip o sırada ısınırken mayalama süreci de sağlanabilir.
- daha sonrasında biçim verilip dilerseniz sade yahut istediğiniz materyallerle doldurabilirsiniz.
- En son üstüne ayırdığınız yumurta sarısına sıvı yağ ve bir damla pekmez ekleyerek üzerine sürüp çörek otu ek edebilirsiniz.
- 180-190 derece fırında yaklaşık 35-40 dk pişirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. Deneyenlerden fotoğraf bekliyor olacağım ????