Felaket
New member
Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 250 gr tereyağ yahut margarin
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine ayırıyoruz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2.5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı silme tuz
- Yarım paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık su
- 6,5-7 bardak denetimli un ekleyelim
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle katı yağımızı eritelim, daha sonrasında tüm gereçleri ekleyip, karıştıralım yumuşak hamur olacak denetimli ekleyelim unu daha sonrasında üzerini kapatalım, 30 dakika dinlendirelim.
- daha sonrası mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp, elinizde yavaşça açalım ikiye katlayıp, elimizin ardıyla bastıralım, yarım saat tepsi mayası verelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, önce ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun ????