Poğaça (Akşam Yoğur Sabah Pişir)

Felaket

New member
Poğaça (Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam yahut çörek otu
Poğaça (Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle ılık süt, su, şeker ve mayamızı derin, yoğurma kabına alalım karıştırdıktan daha sonra on dakika ağzını kapatarak dinlendirmeye bırakalım. Mayanın daha yeterli çalışması için yapıyoruz bunu.
  2. daha sonrasında sıvı yağ ve tuzunu ekleyip yavaş yavaş denetimli bir biçimde ununu ekleyelim. Çok yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  3. Üzerini streçle sarıp, 40 dakika mayalanmaya bırakacağız. Mayalanma süreci daha sonrasında hal vererek yağlı kağıt serili tepsimize dizelim. 40 dakika da bu türlü mayalanmaya bırakacağız.
  4. Mayalanma süreci daha sonrasında da üzerlerine bir yumurta sarısını sürüp, isteğe bağlı olarak susam yahut çörek otu ile süsleyebilirsiniz.
  5. 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????
Not: Dilerseniz hamuru akşamdan yoğurup buzdolabına üzeri streçle kapatıp koyabilirsiniz. Sabah kalktığınızda yalnızca hal verip, tepsiye dizip, 40 dakika kadar tepsi mayası yapıp, 200 derece fırında alt üst güzelce kızarana kadar pişirelim.

Poğaça (Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst