Pofuduk Poğaça

Felaket

New member
Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr teremyağ
  • 2 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı şeker bu
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya
  • 7 su bardağı un
İçine;

  • 1 kase beyaz peynir
  • Birazda kaşar peyniri
Üzerine;

  • 2 adet yumurtanın sarısı
Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yağları eritip, yoğurma kabına dökün içerisine yukardaki tüm gereçleri ek edin ve unu denetimli bir biçimde ek edin ve yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Mandalina büyüklüğünde modüller alıp beze yapın ve bezenin ortasını açıp, bir kaşık ezilmiş peynirden koyup, kapatın.
  3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, üzerine yumurta sarısı sürün.
  4. Önceden 170 dereceli fırında kızartın. Afiyet olsun.
Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst