Pizza Poğaça

Felaket

New member
Pizza Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta (sarının biri üzeri için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üzeri için :

  • Yumurta sarısı
  • Beyaz peynir
  • Sucuk
  • Yeşil biber
  • Domates
Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle mayalama süreci için, ılık sütü toz şekeri ve mayayı yoğurma kabına alıp, tahta kaşıkla karıştırın ve üzerini örtüp, köpük köpük olana kadar yaklaşık 10 dakika dinlendirin.
  2. Akabinde un hariç öteki gereçleri ekleyip karıştırın.
  3. Azar azar aldığı kadar un ek edip, kulak göğsü yumuşaklığında yoğuruyoruz.
  4. Üzerini evvel streç folyoyla, akabinde pak bir örtüyle örtüp, yaklaşık 1 saat mayalandırın.
  5. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler kopartıp, yuvarlayın.
  6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
  7. Tüm hamur bitene kadar süreci yenidenlayın. 15 dakika tepside dinlendirip, yavaşça elinizle yassıltın.
  8. Orta kısımlarına bastırarak, kenarlara fazla yaklaşmadan çukur oluşturun.
  9. Beyaz peynir, akabinde domates bir dilimini, yeşil biber ve sucukları yerleştirin.
  10. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, 5 dakika daha dinlendirin ve evvelinde ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana pişirin.
Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst