Felaket
New member
Pita Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tuz ( silme)
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 5-6 su bardağı un
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kabın içerisine un hariç tüm gereçleri ekleyip karıştırın.
- Kontrollü bir biçimde unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
- Hamur mayalandıktan daha sonra fırını en yüksek derecede ısınmaya bırakın. (ben 250 derecede pişirdim. )fırın kesinlikle önce ısıtılmalı!.
- Mayalanan hamurdan mandalinadan biraz büyük kesimler koparıp yuvarlayın.
- hafifçe unlayarak biraz elinizle biraz merdane sayesinde hamuru inceltmeden açın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru yerleştirip tepsiyi evvelinde ısıtılmış fırına koyun.
- Gözünüz fırında olsun hayli çabuk pişiyorlar.????affiyet olsun????.