Pita Ekmeği

Felaket

New member
Pita Ekmeği Tanımı İçin Materyaller

(bardak kapasitesi 200 ml)

  • 1 su bardak ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardak yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardak ılık su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • Maya
  • 5 su bardağı un
Pita Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tüm gereçleri birleştirdikten daha sonra hamuru yaklaşık 20 dakika ile 1-2 saat ortası dinlenmeye bırakın.5 su bardağı un, son bardağını çabucak eklemeyin. hamurun kıvamına nazaran hareket edin.Yapışmayan yumuşak hoş bir hamur elde edin.
  2. 9-12 ortası bezelere ayırın.
  3. Bir tepsi dört ekmek alacak kadar açın.
  4. 230- 250 derecede yaklaşık 9 dakika pişirin. Kolay gelsin.
 
Üst